Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktaları
#1
Sütlü Tatlılar İçin Püf Noktaları


1-Yumurtaları kullanmadan önce buzdolabından çıkarıp en az 1 saat oda sıcaklığında bekletin.

2-Sütlü tatlıları hazırlarken vanilyayı en son aşamada ilave edin.

3-Her gün 3 adet ceviz yiyin ve tatlılarınızda ceviz kullanın. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Ayrıca kolesterolünüzü düşürür ve dengede tutar.

4- Satın aldığınız sütün uzun süre dayanması için 1 litre sütün içine 2 çay kaşığı nişasta ilave edin.

5-Muhallebi tarzı sütlü tatlıların topaksız olması ve tencerenin dibini tutmaması için sürekli tahta kaşıkla karıştırarak pişirin.

6-Geleneksel Ramazan tatlısı olan güllacı üzerine gülsuyu ve nar tanesi serperek de servis yapabilirsiniz.

7-Çikolatayı benmari usulü eritirken içine fındık büyüklüğünde tereyağı ilave ederseniz rengi daha parlak olur ve tavaya yapışmaz.

8-Çikolatalı soslarda, bitter yerine sütlü çikolata da kullanabilirsiniz.

9-Çikolatalı soslara tarçın veya toz karanfil eklemek ayrı bir lezzet verir.

Alıntı
82686484_3749748_160105.gif


Cevapla
Teşekkür verenler:


Hızlı Menü:


Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi